Kuinka pääsen SETA FOORUMIlle?

Tekniset tiedotteet ja ohjeet sekä keskustelut mm. foorumin tekniikasta tai toimivuudesta. Lukeminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Valvojat: pääsihteeri, Eliisa Alatalo, talhp, Leena

juhanijuhani
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 113
Liittynyt: 05 Touko 2003, 00:45
Paikkakunta: Espoo

Kuinka pääsen SETA FOORUMIlle?

ViestiKirjoittaja juhanijuhani » 22 Touko 2003, 03:17

Kysymys: Pitääkö minun tehdä jotain, että pysyn listalla? Rekisteröityä jossain? Tämä on tärkein kysymys, koska muuten putoan kokonaan ulkopuolelle.

Vastaus: Yhtenä kauniina päivänä nykyiset keskustelulistat (Pinkki, Rainbow jne.) suljetaan. Kaikkien, jotka aikovat tulevaisuudessa käyttää Setan tarjoamaa palvelua nimeltä SETA FOORUM, pitää kirjautua sinne oman webbiselainohjelman avulla osoitteessa http://keskustelu.seta.fi/
Klikkaa siellä hiirellä kohtaa Register/Rekisteröityminen
Hyväksy säännöt. Kirjoita uudelle avautuvalle sivulle tieto vähintään kaikkiin tähdellä merkittyihin kohtiin ja lähetä tiedot sivun alareunan nappulasta LÄHETÄ

Sähköpostiisi tulee ilmoitus, kun rekisteröintisi on hyväksytty. Käytä antamaasi tunnusta ja salasanaa kirjautumiseen uudelleen foorumille. Se tapahtuu kohdasta Login/Out (Sisään tai poistuminen)

K: Onko se uusi "lista" siis tavallinen netin keskustelupalsta?

V: Setassa käytössä olleista keskustelulistoista tämä eroaa siinä, että sinun on käytävä lukemassa Webbiselaimesi avulla siellä olevat sanomat. Aikaisemmin sanomat tulivat keskustelulistalta automaattisesti sinun sähköpostilaatikkoosi. Sanomat säilyvät foorumeilla ja aikanaan arkistoidaan, josta vanhoja sanomiakin voi käydä lukemassa.

K: Miten sitä uutta asiaa käytetään? Ei siis sähköpostin kautta, vai? Menenkö siis jollekin sivulle? Minne?

V: Kun haluat sanomia käydä lukemassa, mene siis osoitteeseen http://keskustelu.seta.fi/ Kirjaudu sisään.
Kun olet sisällä, klikkaa hiirellä Setanet- tai Pinkki-foorumin nimeä. Sanomat tulevat näkyviin. Voit vierittää lisää sanomia näkyviin näytössä. Painikkeilla voit vastata sanomaan tai kirjoittaa aivan uuden sanoman. Voit vapaasti kokeilla toimintoja. Jos joku sanoma lipsahtaisi vahingossa foorumille, se voidaan sieltä helposti poistaa.

K: Ketkä kaikki pääsevät mukaan? Kuka pääsee lukemaan viestejä? Miten kauan aikaa niitä voi lukea vai katoavatko ne johonkin?

V: Myös SETA FOORUMIlla pätevät Netiketin säännöt. Useimmiten pelkkä maalaisjärki riittää ja kanssaihmisten kunnioittaminen. Ei loukata toista keskustelijaa. Pidetään tiedot vain keskustelufoorumille kuuluvina.

Foorumeita on kahdenlaisia. Avoimille (Setanet ja Pinkki) pääsee lukemaan ja kirjoittamaan jokainen, joka on rekisteröitynyt ja rekisteröinti on hyväksytty. Suljetut foorumit on tarkoitettu erityisryhmille. Sisäänpääsysäännöt vaihtelevat. Esimerkiksi Setan kouluttajien listalle pääsevät keskustelemaan vain aktiivisesti Setan koulutustoiminnassa mukana olevat henkilöt.

Sanomat eivät katoa. Ne arkistoidaan jonkin soveliaan ajanjakson kuluttua. Arkistosta vanhoja sanomia voi vielä käydä lukemassa. Jossain vaiheessa hyvin vanhat sanomat poistetaan myös arkistosta.

K: Enhän vaan tarvitse jotain uutta ohjelmaa vaan netti ja sähköposti riittävät?

V: Näin. Nettiyhteys ja webbiselain riittävät. Sähköpostiakin tarvitaan tässä yhteydessä lähinnä vain jos unohtaisit salasanasi. Uuden salasanan voit tilata sisäänkirjautumissivulta. Salasana putoaa automaattisesti sähköpostilaatikkoosi.

kirahvi_84
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 42
Liittynyt: 05 Maalis 2011, 22:07

Re: Kuinka pääsen SETA FOORUMIlle?

ViestiKirjoittaja kirahvi_84 » 05 Huhti 2011, 19:54

Miten pääsen suljetulle osiolle (rainbow) olen lähettänyt sähköpostia asian tiimoilta alueen modelle, mutta mitään ei ole kuulunut?

Avatar
Meira ja Aslanin kaipuu
Ehdoton guru!
Ehdoton guru!
Viestit: 10688
Liittynyt: 02 Heinä 2004, 23:22
Paikkakunta: ~ Fraktaalipyörre ~

Re: Kuinka pääsen SETA FOORUMIlle?

ViestiKirjoittaja Meira ja Aslanin kaipuu » 05 Huhti 2011, 22:56

^

Oletko jo kokeillut ylhäällä keskellä olevaa Groups valikkoa -> liity jäseneksi ?

Voihan olla ettei aina tietty mode ole tavoitettavissa, vaan vain joku heistä tavoitettavissa yhteispostaksella em. tavalla .


Palaa sivulle “Tekniikka ja ylläpito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa