Seta Chat?

Tekniset tiedotteet ja ohjeet sekä keskustelut mm. foorumin tekniikasta tai toimivuudesta. Lukeminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Valvojat: pääsihteeri, Eliisa Alatalo, talhp, Leena

Avatar
MarianneC
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 550
Liittynyt: 30 Kesä 2003, 19:59
Paikkakunta: Hämeenlinna

Seta Chat?

ViestiKirjoittaja MarianneC » 17 Syys 2003, 00:19

Tuli tässä mieleen sellainen ajatus että kun seta foorumilla on jo aika paljon käyttäjiä että olisiko mahdollista harkita tänne myös "Seta Chat" juttua? Eli, mahtaisikohan ajatus ajatuksena saada kannatusta? Ja toisekseen riittäisikö Setan servereissä kapasiteetti pyörittämään chattia? Ja huomioiden tietysti sekin, että olisiko chatin pystyttämisessä aivan tolkuton ja kohtuuton työ? Entä valvonnassa ja ylläpidossa?

Oma ajatuksesni tuosta mahdollisesta chatista on se, että se voisi olla yksinkertainen kaikille avoin chat. Tai sitten se voisi olla osittain avoin chat ja sitten olisi suljettu chat jonne pääsisivät vain kaikki seta foorumiille rekisteröityneet käyttäjät, (Suljetun, rekisteröidyn chatin ajatuksena on mahdollisten häiriköiden minimointi.)

Kolmas versio tästä chat ajatuksesta on että siinä voisi olla kaikille avoin chat osio, sitten suljetut chat osiot naisille ja miehille erikseen. Perustelu tälle ajatukselle on seuraava; Jokainen voisi halutessaan chattailla yleisellä puolella niin vierailijat, rekisteröityneet kuin rekisteröimättömätkin. Ja edelleen neiset ja miehet voisivat halutessaan kohdata yleisessä chatissa.

- Sitten ylläolevan lisäksi olisi pelkästään naisille suunnattu chat, jossa naiset voisivat "reaaliaikaisessa" keskustelussa vaihtaa mielipiteitään ja ajatuksiaan naisia kiinnostavista jutuista ja asioista. Tämä vaatisi tietysti sitä että olisi rekisteröitynyt foorumin käyttäjä.

- Miesten chattia koskee sama kuin edellä on mainittu ja kuvattu. Eli miesten chat olisi vain miehille, heidän omia juttujaan ja aiheitaan varten.

Miksi erilliset chatit? Yksinkertaisesti siksi että esim naiset haluavat monta kertaa jutella vapaasti ja avoimesti sellaisista asioista ja aiheista, jotka ei kiinnosta miehiä välttämättä pätkääkään. Ja taas toisinpäin. Mutta ehkä se tärkein pointti, erillisille chat osioille on se, että esim. pelkästään naisille suunnatussa chatissa naiset puhuvat aivan varmasti monista arkaluontoisistakin "naisten asioista" avoimemmin ja vapautuneemmin ellei siellä ole häsläämässä vastakkaisen sukupuolen edustajia. Ja taas tietysti kääntäen.

Tässä olisi yhdenlainen ehdotus, olisin kiitollinen jos joku haluaisi antaa kommenttia näihin kyselyihini.

Ystävällisin terveisin; MarianneC
"Be Proud Of Yourself!"

Johnny
Erittäin aktiivinen käyttäjä
Erittäin aktiivinen käyttäjä
Viestit: 1117
Liittynyt: 23 Huhti 2003, 23:43
Paikkakunta: Espoo

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja Johnny » 17 Syys 2003, 08:35

Kiitos ideastasi.

Otetaan asia tutkittavaksi.

Kommentoin tai joku muu kommentoi, kun asiaa on pohdittu Setan piirissä.

Juhani

eve30
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 104
Liittynyt: 11 Elo 2003, 08:51

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja eve30 » 17 Syys 2003, 11:58

Viimeksi muokannut eve30, 24 Helmi 2004, 10:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
MarianneC
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 550
Liittynyt: 30 Kesä 2003, 19:59
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Seta Chat? - Eve

ViestiKirjoittaja MarianneC » 17 Syys 2003, 14:18

Olet Eve oikeassa siinä että chatteja on vähän joka puolella. On Jippillä, Soneralla, Cityllä etc. etc... Mutta niissä kaikissa on yksi hyvin perustavaa laatua oleva vika! Kuka meistä "vinokkaista" uskaltaa noissa chateissa puhua mitään näistä hlbt-asioista? Pelkään pahoin että muissa chateissa meille itsekullekin voisi tulla aikas pahamieli ja repeytynyt olo, kun me yrittäisimme jutella meitä kiinnostavista jutuista "heterochateissa"? Varmaa on että tulisi "lunta tupaan tuutintäydeltä", ja se vaatisi kyllä melkoista sisukkuutta ja rohkeutta tapella ns. "tavallisten ihmisten kanssa" kokoajan kaikesta mahdollisesta... Tuskin se olisi meille hlbt-kansalaisille kovinkaan nautinnollista ja antoisaa ajatustenvaihtoa noissa chateissa?

Mietit myös sitä että jos tänne perustettaisiin Seta Chat, niin menettäisivätkö keskustelupalstat siinä samalla jotain. Varmahan en tietenkään voi olla, mutta itse uskon että ei menettäisi paljoakaan. Minusta tuntuu siltä että Seta Chat voisi olla meidän kaikkien elämää rikastuttava tekijä. Ja minä ainakin kyllä kirjoittelisin palstoilla edelleenkin. Luulen että Chat ja nämä kirjoittelupalstat vain tukisivat ja täydentäsivät toisiaan.

Tällaisissa mietteissä; MarianneC
"Be Proud Of Yourself!"

Vieras

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja Vieras » 17 Syys 2003, 19:22

Äkkiseltään ajateltuna luulisin että palvelinresurssit ja kaistakapasiteetti riittää, mutta se vaatii tarkempia laskelmia. Chatin suunnitteluun, pystyttämiseen, testaamiseen ja valvomiseen ei ole resursseja tämän vuoden puolella. Olemassaolevat chatit pitäisi myös ensin kartoittaa, ettei astu suoraan kenenkään varpaille.

Lupaan että asiaa harkitaan mahdollisuuksien mukaan alkuvuodesta uudelleen, mikäli kiinnostuneita löytyy tarpeeksi paljon.

Olen miettinyt tätä chat-asiaa aiemminkin muissa yhteyksissä.

Valmiita chat-scriptejä on pilvin pimein, niistä vain pitäisi löytää se meille sopivin ja kaunein vaihtoehto. :lol:

Olen sitä mieltä että chatti vaatii jonkunlaista valvontaa. Edes sähköpostin lähettämismahdollisuuden ongelmatilanteissa. Ennenvanhaan oli sellainen Yell-toiminto noissa BBS-boxeissa. Löytyyköhän sellaista vielä? Entä valvonta yöaikaan? Saako edes päivisin tarpeeksi vapaaehtoisia valvomaan tai olemaan valmiusasennossa?

Herättää hirveän määrän kysymyksiä.

t: Petri

Avatar
MarianneC
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 550
Liittynyt: 30 Kesä 2003, 19:59
Paikkakunta: Hämeenlinna

Seta Chat? - Ok. Petri!

ViestiKirjoittaja MarianneC » 17 Syys 2003, 21:14

Minua mietitytti myös aikalailla tuo chatin valvonta. Yksi tapa hoitaa chat valvontaa "talkoilla" on samanlainen käytäntö kuin cityn chatissa on olemassa...

Siellä on "vakaista" ja "varmoista" käyttäjistä muodostettu cityn chat kanaville "poliisit" jotka valvovat chattia että siellä ei ensiksikään esiinny "ylilyntejä" ja ennenmuuta että ei esiinny laitonta markkinointia, myyntiä, uhkailuja, jotain huumehörhöilyjä etc.

Poliisi valtuuksien tasoja on useammanlaisia. Ko. poliisit voivat poistaa häiriköt chatista ja ylläpitävät muutenkin järjestyksen chat-kanavilla. Luulisin että tuo sama idea toimisi meilläkin? Se vapauttaisi Setan omat atk-ylläpitäjien voimavarat ensisijaisesti muuhun käyttöön.

Cityllä homma on hoidettu vielä siten että sivustojen ylläpitäjillä on korkeimmat "poliisi" valtuudet. Eli, myös jos joku poliiseista osoittautuu epäpäteväksi "mahtailijaksi" ja valtansa väärinkäyttäjäksi, niin sivustojen ylläpitäjät voivat lakkauttaa ko. "poliisin" chatin valvontaoikeudet.

Mutta, kiitos Petri vastauksestasi! Kuulostellaan ja katsellaan jatkoa avoimin mielin ja toimitaan resurssien ja mahdollisuuksien mukaan. Ja tottakai myös sen mukaan, onko todellista tarvetta olemassa vai ei.

Kiittäen: MarianneC
"Be Proud Of Yourself!"

Johnny
Erittäin aktiivinen käyttäjä
Erittäin aktiivinen käyttäjä
Viestit: 1117
Liittynyt: 23 Huhti 2003, 23:43
Paikkakunta: Espoo

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja Johnny » 18 Syys 2003, 04:41

Tuo valvontajuttu kuulostaa paljolta työltä. Vuorokaudessa on peräti 24 tuntia ja vuodessa niitä on peräti 365. Käyttäjäporukan pitää olla huomattava.

Toisaalta nuo ominaisuudet ohjelmistolle kuulostavat myöskin vaativilta. Toki ohjelmia on olemassa jo valmiina, mutta ne pitää räätälöidä kuhunkin tarpeeseen. Siihen tarvitaan osaamista, mieluiten useamman ihmisen.

Kun tätä asiaa olen nyt yön yli pohtinut, en olisi vielä kovin innokkaasti sitä kannattamassa. Satun tietämään minkälainen työmäärä jo Seta Foorumin ylöspano oli.

Juhani

Avatar
MarianneC
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 550
Liittynyt: 30 Kesä 2003, 19:59
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja MarianneC » 18 Syys 2003, 07:44

Totta puhut, Johnny... Sen verran tiedän minäkin järjestelmien ylläpidoista ja niihin liittyvistä ongelmista, että kaiken kaikkiaan tuo chatin pystyttäminen, ylläpito ja valvonta kaikkineen on oikeasti kyllä melkoinen talkoo... Se tosiaan vaatisi melkoisia resursseja.

Tiedostan kipeänä asiana kyllä sen että setan atk-vastaavat työskentelevät jo niin täysityöllistettyinä että oikein pahalle tuntuu... :-( Taisi tämä chat ideani olla vähän huono ajatus, ottaen kaikki resurssit, tai paremminkin niiden puutteet huomioon. Ehdotus oli kyllä helppo heittää kehiin, mutta sen toteuttaminen käytännössä onkin jo kokonaan ihan eri juttu... Mutta toisaalta, onhan se kyllä niinkin että kaikkia toiminnan muotoja ja vaihtoehtoja on hyvä pohtia. Otetaan ja pidetään ne, jotka meille sopivat ja hyljätään ne mitkä ei meille sovi,- syystä tai toisesta.

Vastauksesta kiittäen; MarianneC
"Be Proud Of Yourself!"

Vieras

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja Vieras » 18 Syys 2003, 09:27

Kyllä se pystytysaika varmaan tarvittaessa jotenkin ja joltakin löytyy, vaikkakin vähän pidemmällä aikavälillä.

Suurin ongelma on varmaan juuri siinä että käyttäjiä pitää olla useita satoja, jotta siitä ryhmästä saisi etsittyä nuo valvojat ja että chattailussa ei olisi pitkiä taukoja vaan ajatustenvaihto sujuisi mukavaan tahtiin.

En tiedä voiko näitä asioita verrata keskenään, tai onko tässä mitään logiikkaa, mutta kokeillaan seuraavanlaista höpöhöpölaskelmaa.

Lähtökohtana foorumin käyttötilasto: noin 500 käyttäjää, joista keskimäärin 50 käy päivittäin ja sisäänkirjatumisia tapahtuu 200 / päivä. Aktiivisuus osallistumisessa on 10%. Haluamme että 5 ihmistä keskustelee koko ajan chatissa ja viettää siellä vähintään tunnin kerrallaan. Käyttötilastojen mukaan hiljaisempaa on 4 tuntia vuorokaudessa 03.00 - 07.00, joten tiputetaan nuo kokonaan pois.

--> 5 x 20 x 10 = 1000 harvakseltaan chattailijaa. Valvojiakin pitäisi olla ehkä parikymmentä että se kattaisi vuorokauden aktiivisimmat nettailutunnit. Tässä pitää ottaa vielä huomioon se että valvojien pitäisi olla elämänrytmeiltään mahdollisimman erilaisia. Tästä taas seuraa se että he eivät juurikaan keskustele keskenään, vaan muiden chattailijoiden kanssa.

Voisikohan chattitunteja esim rajata jotenkin ja yrittää tiivistää käyttöä niin että chat on auki vain klo 15.00 - 23.00? Onko siinä mitään järkeä ja toimiiko se?

Toisaalta parikymmentäkin aktiivista, joka ilta, chattailijaa on aika kivasti. Ja jos palvelu vaatii rekisteröitymisen esim. foorumin kautta, niin valvojien tarvekin vähenee huomattavasti, koska käyttäjä voidaan potkia pois myöhemminkin jos hän on käyttäytynyt epäasiallisesti ja valvojat huomaavat tämän vaikkapa edellisyön chattihistoriasta.

Tämä taas asettaa samalla aika ison haasteen chatin toimivuuteen ja sen koodin muokkaamiseen käyttäjien authentikoinnin takia.

Jos nuo parikymmentä ihmistä ovat halukkaita keskustelemaan aktiivisesti päivittäin, niin onhan sekin ehkä sinällään kokeilemisen arvoinen juttu. Ainahan chatin voi myös sulkea jos huomataan että se ei palvelekkaan odotetulla tavalla.

Paljon, paljon, paljon pohdittavaa. Järjestetään ensi vuoden alussa vaikka äänetys chatin tarpeellisuudesta ja katsotaan paljonko foorumissa on käyttäjiä silloin.

t: Petri

Johnny
Erittäin aktiivinen käyttäjä
Erittäin aktiivinen käyttäjä
Viestit: 1117
Liittynyt: 23 Huhti 2003, 23:43
Paikkakunta: Espoo

Ne sisällöt

ViestiKirjoittaja Johnny » 18 Syys 2003, 09:52

Meillä on pystyssä Seta Foorumi. Siellä on reippaasti 500 rekisteröitynyttä käyttäjää. Rekisteröimättömiäkin näyttää tiedotteita lueskelevan varsin moni.

Minä palaan rakkaaseen aiheeseeni, nimittäin sisältöihin.

Kuinka kehittäisimme Seta Foorumin sisältöjä nykyistäkin kiinnotavammiksi? Niiden vuoksi me foorumilla käymme. Emme siksi, että siinä on kiva käyttöliittymä, hymiöt, avatarit ja kaikki.

Yksi ajatus on, että tuonne julkiselle alueelle voisi tuottaa nykyistä enemmän aineistoja myös niiden ihmisten iloksi, jotka eivät halua foorumille rekisteröityä. Mitä se aineisto voisi olla?

Juhani

gamma
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 38
Liittynyt: 09 Heinä 2003, 11:58

IRC

ViestiKirjoittaja gamma » 18 Syys 2003, 10:06

Entäs sitten vanha kunnon IRC?

Erikainen
Yhteisöön tutustuva
Yhteisöön tutustuva
Viestit: 11
Liittynyt: 22 Syys 2003, 20:23

Joitakin Suomalaisia Chatteja (oli: Re: Seta Chat?)

ViestiKirjoittaja Erikainen » 25 Syys 2003, 13:25

[quote="MarianneC"]Totta puhut, Johnny...

MarianneC: Reaaliaikaista chat:ia transihmisille tarjoavat luullakseni
Trasek ry., Transseksuaalien potilasjärjestö (jäsenilleen? vaatii väh. rekisteröinnin?) http://www.trasek.net
sekä SETA ry:n jäsenjärjestö, transvestiittiyhdistys DreamWear Club ry. http://www.dreamwearclub.net - avoin kaikille rekisteröitymättä.

Erikainen
Yhteisöön tutustuva
Yhteisöön tutustuva
Viestit: 11
Liittynyt: 22 Syys 2003, 20:23

Re: IRC

ViestiKirjoittaja Erikainen » 25 Syys 2003, 13:30

gamma kirjoitti:Entäs sitten vanha kunnon IRC?


Irc:in ongelma on anonymiteerin säilyttäminen. Hieman
hankalaa jonkin proxyn tms. kautta lähteä irc:lemaan.
Erityisesti useimmat transihmiset haluaisivat esiintyä
mieluusti hieman anonyymeinä.

Avatar
santtu
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 459
Liittynyt: 22 Touko 2003, 19:52
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja santtu » 25 Syys 2003, 14:05

Välillä kun pölähtää foorumiin ja huomaa jonkun "tutun" (joku jonka kans vaihtanu mielipiteitä) olevan palstalla samaan aikaan,niin olis kiva että vois jotenkin "ilmoittautua" kyseiselle tyypille...ja vaihtaa sanan tai pari...(ts.kirjaimen tai pari). Mutta miten...hmm...

8)

Avatar
CarbonKid
Yhteisöön tutustuva
Yhteisöön tutustuva
Viestit: 21
Liittynyt: 26 Touko 2003, 12:47
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja CarbonKid » 28 Syys 2003, 15:26

Chat on hyvä idea, kannatetaan!!!

Avatar
päivi
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 346
Liittynyt: 13 Touko 2003, 22:39
Viesti:

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja päivi » 28 Syys 2003, 21:06

morri kirjoitti:Chat on hyvä idea, kannatetaan!!!


Jep. Minä myös. Aikanaan kävin Cityn lepakkolistalla mutta väsähdin siihen, oli kuitenkin vähän turhan teinimeininki. Ajoittain kuitenkin myös hyviä keskusteluja. Ehkäpä jäin vähän kaipaamaan juuri niitä hyviä ajatuksenvaihtoja.

Olisin kiinnostunut chattaamaan foorumilaisten kanssa. "Tavalliset" chatit eivät alkuinnostuksen jälkeen ole kiinnostaneet enää lainkaan, varsinkin kun niissä usein väki on jo tuttua keskenään ja jutskaa privassa, eli varsinainen chat saattaa olla hipihiljainen vaikka olisi 40 sisäänkirjautunutta.

En usko että malttaisin olla kirjoittelematta varsinaiselle foorumille, vaikka olisikin chattimahdollisuus. :)
Petrin ehdotus, eli katsotaan vuodenvaihteen jälkeen, kuulostaa passelilta.

P.

Avatar
_Garmisch_
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 63
Liittynyt: 02 Syys 2003, 20:47
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja _Garmisch_ » 29 Syys 2003, 21:25

Ja irc on kauheen hyvä idea. Pitäisköhän siihen ettii jostain idioottivarmat ohjeet, että ihmiset eksyis mukaan? Periaatteessa sehän siis on vähä niinku chatti. Vähemmän vaivaa siitä on ku chattikanavan perustamisesta.

Nii että tervetuloa, #sateenkaari on (melkein) käytössä tällä haavaa. :P

eve30
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 104
Liittynyt: 11 Elo 2003, 08:51

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja eve30 » 29 Syys 2003, 21:41

Viimeksi muokannut eve30, 24 Helmi 2004, 10:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tove
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 202
Liittynyt: 03 Touko 2003, 10:58
Paikkakunta: Liminka
Viesti:

Re: Seta Chat?

ViestiKirjoittaja Tove » 30 Syys 2003, 10:55

Kannattaa varmaan valaista tällä listalla tuota IRC-juttua.
Taidanpa minäkin olla niin vanahanaikainen tai takapajuinen, etten tajua hölynpölyä koko asiasta. :lol:

Tove

Avatar
rainbowchild
Yhteisöön tutustuva
Yhteisöön tutustuva
Viestit: 26
Liittynyt: 10 Syys 2003, 12:19
Paikkakunta: HKI

Re: Joitakin Suomalaisia Chatteja (oli: Re: Seta Chat?)

ViestiKirjoittaja rainbowchild » 16 Loka 2003, 13:10

Reaaliaikaista chat:ia transihmisille tarjoavat luullakseni
Trasek ry., Transseksuaalien potilasjärjestö (jäsenilleen? vaatii väh. rekisteröinnin?) http://www.trasek.net
sekä SETA ry:n jäsenjärjestö, transvestiittiyhdistys DreamWear Club ry. http://www.dreamwearclub.net - avoin kaikille rekisteröitymättä.

Trasekin chat ei tiettävästi toimi vielä, ja vaatii sen rekisteröitymisen, ei jäsenyyttä. DWC:n chat on muuten ok, mutta viime aikoina siellä on ollut ikävän paljon nk. häiriköitä, jotka katsovat asiakseen päättää, mistä saa ja ei saa puhua. Transtutkimukset ovat esim. kielletty puheenaihe, kun sillä ei ole mitään tekemistä tiittien kanssa.

Muutama tyyppi on onnistunut karkottamaan osan vakikäyttäjistä, tuskin ketään oikeasti kiinnostaa kuulla toisten hipelöivän itseään sukkiksissa... kertokaa, jos olen väärässä.

-rainbow-


Palaa sivulle “Tekniikka ja ylläpito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa