Eikö foorumi toimi?

Tekniset tiedotteet ja ohjeet sekä keskustelut mm. foorumin tekniikasta tai toimivuudesta. Lukeminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Valvojat: pääsihteeri, Eliisa Alatalo, talhp, Leena

hygelac
Yhteisöön tutustuva
Yhteisöön tutustuva
Viestit: 7
Liittynyt: 16 Touko 2005, 00:39
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Eikö foorumi toimi?

ViestiKirjoittaja hygelac » 09 Maalis 2012, 20:54

Arvoisat foorumilaiset!

Olemme saaneet palautetta, että ajoittain foorumille pääsyssä on ongelmia. Erilaisia virheilmoituksia esiintyy, eikä foorumi välttämättä lataudu ollenkaan. Yleisin tietoomme tullut virhe liittyy tietokantaan, mikä aiheuttaa sen, että koko sivu on valkea ja ilmenee virheilmoitus, joka viittaa mysql-virheeseen Nebulan palvelimella.

Kysynkin nyt: Onko sinulla ollut vaikeuksia päästä foorumille (tai vaikkapa yleensäkin Setan sivuille)? Jos on, millaisia? Mikä virheilmoitus tuli, mihin kellonaikaan ja minä päivänä? Screenshot auttaisi asiaa. Kommentoikaa vapaasti asiaa tässä ketjussa, screenshotit yms. voi lähettää minulle sähköpostitse osoitteeseen hygelac@gmail.com.

Vaikka tällaiset vikatilat ovat yleensä lyhytaikaisia, otamme ne kaikki vakavasti ja jos palvelun käyttö toistuvasti estyy, teemme palveluntarjoajamme kanssa yhteistyössä kaikkemme, jotta vikoja ei enää esiintyisi.


Terveisin,

Ylläpito/Ville

Avatar
Oddis
Moderaattori
Moderaattori
Viestit: 55
Liittynyt: 20 Touko 2011, 22:53
Paikkakunta: Turku

Re: Eikö foorumi toimi?

ViestiKirjoittaja Oddis » 09 Maalis 2012, 22:07

No kyllähän niitä MySQL-virheitä on aika ajoin ollut.

Lähinnä tulee mieleen, että voisi olla kyse niistä viime aikoina julkisuudessakin olleista tietokannan murtoyrityksistä.

Ylläpidon kannattaisi tutkia web-palvelimen lokitiedostoja, ja katsoa tuleeko purskeina hakuja, joissa yritetään avata osoitteita kuten:
/admin
/phpmyadmin
/sqladmin
jne...

Ja myös yhteysyrityksiä suoraan SQL-palvelimen porttiin.

Ne IP:t, joista tuollaisia tulee, kannattaa estää. Ja kannattaa varmistaa, että on todella riittävän monimutkainen salasana MySQL:ssä käytössä.

Jos nuo murtoyritykset onnistuvat, on niistä ainakin muualla seurannut se, että sitten jonnekin nettisivuille murtaja julkistaa käyttäjien sähköpostiosoitteita ja muita henkilötietoja.


Palaa sivulle “Tekniikka ja ylläpito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa