sähköpostiosoitteet - roskaposti

Tekniset tiedotteet ja ohjeet sekä keskustelut mm. foorumin tekniikasta tai toimivuudesta. Lukeminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Valvojat: pääsihteeri, Eliisa Alatalo, talhp, Leena

Kellis
Yhteisöön tutustuva
Yhteisöön tutustuva
Viestit: 6
Liittynyt: 19 Touko 2003, 15:22
Paikkakunta: Kuopio

sähköpostiosoitteet - roskaposti

ViestiKirjoittaja Kellis » 24 Maalis 2004, 17:01

hei,
onko mahdollista että jotkut ikävät tahot pääsee noukkimaan sähköpostiosoitteen tuolta profiilitiedoista? Roskapostia tulee ainakin hirmuiset määrät?!

:evil:

Avatar
tiga
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 418
Liittynyt: 09 Marras 2003, 13:50
Paikkakunta: Helsinki

Re: sähköpostiosoitteet - roskaposti

ViestiKirjoittaja tiga » 24 Maalis 2004, 18:57

Kyllä ja ei...

Todennäköisempää on, että sähköpostitiedot on kaivettu jostain muualta, esimerkiksi jonkun viruksen avulla.

Selvitin asiaa kuitenkin sen verran, että käyttäjäprofiileja voi katsella vaikka ei olisikaan rekisteröitynyt käyttäjä ja sivun parametrinä on käyttäjän numero. Jos käy kaikki numerot läpi, voi käydä kaikkien käyttäjien profiilit läpi.

Jos vielä on antanut sähköpostiosoitteensa näkyä täällä (profiilisi perusteella et ole tehnyt niin), osoite on profiilisivulla, josta sen voi kuka tahansa korjata talteen.

Vieras

Re: sähköpostiosoitteet - roskaposti

ViestiKirjoittaja Vieras » 24 Maalis 2004, 21:44

Tiga jo vastasikin tähän mutta tarkennuksena lisäisin vielä että sähköpostiosoitteita metsästävät spiderit eivät pääse lukemaan varsinaisia viestisivuja lainkaan.

Yksikään näillä sivuilla käyneistä spidereistä ei ainakaan toistaiseksi osaa mennä profiileja tuolla tavalla läpi.

t: Petri

Avatar
tiga
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 418
Liittynyt: 09 Marras 2003, 13:50
Paikkakunta: Helsinki

Re: sähköpostiosoitteet - roskaposti

ViestiKirjoittaja tiga » 24 Maalis 2004, 22:11

Mainospostittajilla on kyllä jo aika kehittyneitäkin menetelmiä lähettää mainoksia keskustelupalstoillekin. Esim. Dreamwearin käyttämä "WWWBoard"-ohjelma on jo pidempään ollut robottiroskaajien kohteena. Lisäsin sinne salasanan kyselyn viestien lähetykseen ja sillä on päästy roskista eroon. (Jos kiinnostaa nähdä millaista moskaa sinne tuli, voi etsiä esim. googlella sanoja "grag serg mom dad".)

PHPboarditkin ovat erittäin yleisiä, joten en olisi yllättynyt jos niidenkin aukkoja yritettäisiin hyödyntää lähitulevaisuudessa.

Mietin vaan, että pitäisikö profiilien selaus estää niiltä, jotka eivät ole rekisteröityneet palveluun?

Vieras

Re: sähköpostiosoitteet - roskaposti

ViestiKirjoittaja Vieras » 24 Maalis 2004, 23:26

Tässä softassa on members alue normaalisti täysin auki ja sen saa estettyä vain oma-aloitteisesti scriptejä muokkaamalla. (Joka täytyy muistaa tehdä kaikkien päivitysten jälkeen aina uudelleen. :roll: )

Metsästin tähän patchia jo viime kesänä mutten löytänyt. Olettaisin että suojaus on tulossa lähitulevaisuuden päivityksien mukana. Syytä ainakin olisi.

Avatar
paavor
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 38
Liittynyt: 29 Touko 2003, 23:53
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: sähköpostiosoitteet - roskaposti

ViestiKirjoittaja paavor » 25 Maalis 2004, 04:58

Minä käytin Tresetan forumilla muistaakseni tätä modifikaatiota 2.0.4 versioon: http://www.phpbbhacks.com/viewhack.php?id=1415 . Tuon jälkeen rekisteröitymätön käyttäjä / hakurobotti ei näe sähköpostiosoitteita millään konstilla, ellei niitä ole kirjoitettu tekstirunkoon tai allekirjoitukseen (ja siksi forumimme Kahvila on vain rekisteröityneille - siellä voi sähköpostiosoitteensa julkaista turvallisesti myös viestirungossa).

Toiminnallisia muutoksia (mm tätä käyttäjätietojen piilotusominaisuutta) ei tule enää tämän forumsoftan 2.0.x versioihin, luvassa on vain tietoturva- ja bugipäivityksiä.Tämä ominaisuus saattaa kyllä tulla sitten seuraavaan suurempaan päivitysversioon 2.2, joka on beta-vaiheessa (ilmestynee huhujen mukaan vasta syksyllä aikaisintaan, buginen testiversio löytyy täältä: http://area51.phpbb.com/phpBB22/ ). Tämä 2.2 on sitten suurempi päivitys jo ja mm. kaikki itse tehdyt ulkoasujutut menevät uusiksi.

Kunhan modifikaatiot tekee ohjeiden mukaan ja siististi, onnistuu forumsoftan päivittäminen modifikaatioiden jälkeenkin vaikkapa suoraan versioon 2.0.7a kunhan käyttää *nix -puolen patch-kikkaretta ja paikkaa ne kohdat käsin, jotka eivät syystä tai toisesta muuten menneet läpi. Patchin logeista löytyy "käsitöitä" tarvitsevat osat (*.rej tiedostot). Voihan tämän tehdä vaivalloisemmallakin tavalla, eli lukea ja tehdä muutokset *.patch -tiedostosta käsin. Patchiä varten muutokset ja ohjeet saapi http://www.phpbb.com/downloads.php

Homma onnistuu kyllä, mutta toki kannattaa testata ensin päivitettyjä juttuja. Ainakin "meillä" onnistui suht. runsaasti muokattuun forumiimme jo kolme versiopäivitystä ( 2.0.4 -> 2.0.5 -> 2.0.6 -> 2.0.7a ). Viimeisin päivitys on kylläkin todella pieni, ja sen huitaisin "käsin".

Kyllä siinä saa näppärästi yhden illan tuhrattua testailussa, ennen kun uskaltaa "tuotantokäyttöön" tuota siirtää. Koppa kaljaakin menisi testailussa, mutta olen huomannut sen heikentävän lopputuloksen laatua, vaikkakin lisäävän päivittämisen miellyttävyyttä :mrgreen:
Paavo Rissanen

Vieras

Re: sähköpostiosoitteet - roskaposti

ViestiKirjoittaja Vieras » 25 Maalis 2004, 07:08

Kiitos arvokkaasta vinkistä.

Avatar
Marika-TG
Aktiivinen käyttäjä
Aktiivinen käyttäjä
Viestit: 385
Liittynyt: 20 Touko 2003, 21:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: sähköpostiosoitteet - roskaposti

ViestiKirjoittaja Marika-TG » 25 Maalis 2004, 10:32

Kaiken takana on SHODAN :borgsmile:


Palaa sivulle “Tekniikka ja ylläpito”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa